Підтвердження громадянства дитини у Львові

подтверждение гражданства ребенка

Коли у іноземців на території України народжується дитина, то вони мають можливість оформити його, як громадянина, оскільки той має право отримати підданство за місцем народження. Від батьків у цьому випадку необхідно вибрати громадянство дитини, а також подати для цього відповідні документи. Для цього необхідно написати офіційне клопотання від представника дитини в орган міграційної служби.

Переваги підтвердження громадянства дитини у Львові

Найбільш часто зустрічаються ситуації, коли двоє іноземців на території України укладають шлюб або поза межами країни, після чого у них народжується дитина. Будь-яка людина, що народилася в Україні, має право отримати громадянство України. В даному випадку батьки автоматично отримують ПМЖ і таким чином зможуть легалізувати себе в цій державі. Також слід зазначити наступні переваги:

  • дитина отримає громадянство в соціально захищеною країні;
  • громадяни України на відміну від іноземців можуть користуватися пільгами в освіті;
  • можливість для батьків згодом отримати громадянство.

Які підстави для підтвердження громадянства дитини?

Можливість отримати громадянство поширюється не тільки на дітей, які народилися в останні роки. Будь-яка людина, у якого в документах є запис, що він був народжений на території України або Української СРСР, може претендувати на отримання громадянства. Для цього обов’язково необхідно припинити бути поданим іншої країни.
Найголовніша вимога, яке надається на даний момент, полягає в зборі всіх необхідних документів. Якщо це буде зроблено правильно, то в такому випадку не виникне проблем з оформленням громадянства для дитини. Важливо відзначити, що для використання цієї процедури потрібні наступні документи:

  • клопотання про отримання громадянства;
  • декларація про відсутність громадянства у дитини;
  • свідоцтво про народження дитини;
  • паспорта батьків з перекладом;
  • свідоцтво про шлюб.

Важливо пам’ятати про ту деталь, що якщо дитині вже виповнилося сім років, то також необхідно надати чотири фотографії стандартного розміру, а саме 3,5 на 4,5. При цьому фотографії повинні бути кольоровими і всі однакові.

Важливо враховувати, що довідка про громадянство видається на певний час. Перша видається до семи років і діє максимум три роки. Другу можна отримати, як тільки дитині виповнилося 7 років, і вона буде дійсною до отримання паспорта громадянина України.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...