Громадянство України через шлюб

гражданство украины через брак

Укладання шлюбів громадян України з іноземними особами вже давно не рідкість. І з огляду на комфортабельності нашої країни для життя, багато новоутворені сім’ї приймають рішення залишатися в країні для постійного проживання. І з огляду на документального підтвердження співжиття, можна подати документи на отримання громадянства України по шлюбу. Як це відбувається, і які «підводні камені» вас чекають?

Як отримати громадянство України через шлюб?

Для того, щоб зробити висновок сімейний союз з іноземцем на території України, необхідні наступні документи з його боку:

  • посвідка на проживання, яке підтверджує перебування іноземного громадянина в нашій країні;
  • довідка про склад сім’ї, виписана іноземними органами, і підтверджує, що на батьківщині шлюб не був укладений або вже розірвано;
  • паспорт і його переклад на українську мову, що завірений нотаріальним працівником.

Після того, як всі документи готові, варто звернутися в спеціальні органи, які оформлять шлюб за всіма правилами згідно з українським законодавством. Після цього іноземець зобов’язаний прожити в законних сімейних відносинах від двох до п’яти років, щоб мати можливість подати заявку на отримання громадянства України.
Для цього в посольство надаються такі документи:

  • паспорт і його переклад на мову нашої країни;
  • свідоцтво про шлюб з громадянином України;
  • документ про відсутність судимостей;
  • віза або дозвіл на проживання на території країни.

І, незважаючи на те, що, вдавшись до послуг професійних юристів, можна отримати відмінну консультацію і супровід даного питання, можуть виникнути певні проблеми. Як їх уникнути, і чому рішення, часто, виявляється досить складним?

Небезпеки і нюанси під час оформлення громадянства України через шлюб

У разі виїзду іноземця за кордон, для того, щоб отримати можливість і право на громадянство, необхідно при в’їзді оформляти візу «Д» – типу. Вона регламентована возз’єднанням родини, що стосується також шлюбу іноземного жителя з українським громадянином.

Тому, якщо необхідно зробити все правомірно і по закону, дата в’їзду по даній візі повинна бути після того, як подружжя уклали законний союз. В іншому випадку, віза не буде дійсна і видана іноземній особі.
Також дане питання стосується прописки подружжя. Щоб уникнути тягот і зайвих з’ясувань, варто подбати про те, щоб задеклароване місце проживання у сімейної пари збігалося. Тоді відпадає необхідність перевірки шлюбу на фіктивність.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Пока оценок нет)
Loading...