Громадянство України через шлюб

гражданство украины через брак

Громадянство України через шлюб – це один із способів прийняття громадянства України, який характеризується скороченим строком перебування у шлюбі (2 роки) та ускладненим порядком оформлення.

Законодавством яке регулює сферу громадянства передбачено загальні умови при наявності котрих виникає можливість прийняття до громадянства, такими вимогами є:

  • Потрібно знати і дотримуватися Конституції та законів України;
  • необхідно вільно володіти державною мовою України;
  • наявність фінансових джерел для проживання;
  • безперервно перебувати у шлюбі два роки та отримати дозвіл на імміграцію;
  • потрібно відказатися від іноземного громадянства та подати відповідний документ що це підтверджує.

Документи для оформлення громадянства України на підставі шлюбу

  1. Заява;
  2. нотаріально завірений переклад усіх сторінок паспорта іноземця;
  3. копія паспортного документа того із подружжя що є громадянином України;
  4. три фотографії;
  5. копія свідоцтва про шлюб що завірена нотаріусом;
  6. копія дозволу на імміграцію;
  7. посвідка на проживання, яке підтверджує перебування іноземного громадянина в нашій країні;
  8. документ що підтверджує знання української мови;
  9. довідка про відсутність судимості;
  10. зобов’язання припинити попереднє громадянство;
  11. квитанція про сплату держмита.

Як отримати громадянство України через шлюб?

Після того, як всі документи готові, варто звернутися в районне відділення Державної міграційної служби, яка після ретельної перевірки документів  передає їх дальше по вертикалі (обласне територіальне відділення ДМС, Головне відділення ДМС у м. Києві, Адміністрація Президента). Кінцевим етапом буде прийняття наказу комісією при Президентові України.

Варто не забувати, що процедура отримання громадянства України через шлюб є доволі складною та обтяжливою по часу. Термін проходження усіх інстанцій перевірки може тривати більше одного року. І навіть по закінченню цього строку неможливо гарантувати позитивного результату, адже перевірка є дуже прискіпливою, навіть за незначне виправлення  може слідувати відмова. Тому, в такому випадку варто проконсультуватися з кваліфікованими юристами які допоможуть вам правильно оформити документи  та розкажуть про усі можливі ризики.

Порядок оформлення громадянства України через шлюб

  1. Перше що потрібно, так це законно перебувати в Україні та зареєструвати шлюб;
  2. Пізніше потрібно покинути Україну та оформити візу типу «D» на підставі возз’єднання сім’ї та ще раз в’їхати в Україну;
  3. Оформити посвідку на тимчасове проживання;
  4. Після спливу двох років сімейного життя потрібно подати документи для виготовлення дозволу на імміграцію;

Тільки після одержання імміграційного дозволу можна клопотати для оформлення громадянства. Для того щоб, пройти всі етапи до бажаного громадянства потрібно звернутися до кваліфікованих спеціалістів-юристів нашої компанії.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 оценок, среднее: 5,00 из 5)
Loading...